Ulkomailla asumisen huonoin puoli on se, että aina on jotain mitä kaivata. Missään ei tunnu täysin kodilta, kun elämä ja ystävät on ripoteltu ympäri maailmaa.

Nyt muistelen aikaa, jonka vietin Alankomaissa. Eräs ilta, viimeisten viikkojen aikana Hollannissa, teimme pyöräilyretken rannalle juuri auringonlaskun aikaan.

The worst part in living abroad, is that you will always miss something, and you will not feel truly home anywhere, as your life and friends are spread around the world.

Today, I’m thinking about the time I spent in the Netherlands. On one evening, during my last weeks in Leiden, we cycled to the beach to admire the sunset.

IMG_7941IMG_7956IMG_7978IMG_7995IMG_8017

Mutta toisaalta, vaikka kaipaankin näitä pyöräretkiä ja elämääni Leidenissa, muistuu mieleeni myös asioita joita kaipasin siellä Suomesta. Luontoa löytyy Suomesta paljon helpommin, varsinkin kesämökillä saaressa. Auringonlaskut ovat siellä ainakin yhtä upeita. Mikään ei ole parempaa kuin nämä maisemat, sauna ja pulahdus mereen.

While I miss these cycling trips, and my life in the Netherlands, I also remember all the things I used to miss from Finland. Getting into the nature here is so much easier, especially as my family has a summer house on an island. And the sunsets there are at least as gorgeous. Nothing beats this scenery, a sauna and a swim in the sea.

IMG_7857IMG_7858IMG_7923IMG_7911IMG_7897IMG_7935IMG_7905

Olen viime aikoina miettinyt kodin merkitystä, ja sitä minne lopulta toivoisin päätyväni. Vielä en sitä tiedä. Mutta en usko, että paikalla on niin paljon väliä, vaan sillä mitä tekee ja kenen kanssa on. Ne ovat ne asiat, mitkä tekevät ihmisen tai ainakin minut onnelliseksi. Loppujen lopuksi, saman auringon laskua voi ihastella kaikkialla maailmassa.

Lately, I’ve been thinking about the meaning of home, and where I would like to build mine. I still don’t know where. Yet, I don’t think it matters where you live, but what you do and with who you are. Those are the things that make a person, or at least me happy. In the end, it will be the same sun setting everywhere in the world.